Skip to main content

Terence David King ontmoette zijn vriendin op een winterse namiddag begin 1988. Dik ingepakt liepen ze dicht tegen elkaar aanleunend naar een pub in hun woonplaats Acomb (York, west Engeland). Ze hadden oogcontact, meer contact was er niet. Later pas, in de pub met een lager bier voor zich, konden ze weer hand in hand zitten.

Thuisgekomen die nacht deed Terence geen oog dicht. Steeds flitsten er gedachten door zijn hoofd die hij niet kon verklaren. Tot het idee ineens rond half vier als een dia werd geprojecteerd op zijn plafond. Dat het een spel van het opkomende zonlicht was met zijn gordijn deed er niet toe. Duidelijk zag hij wat hem te doen stond.

Het was het begin van de handschoen voor geliefden. De handschoen voor twee handen. Vanuit hun eigen gleuf glijden de twee handen in een gemeenschappelijke palm. De handen kunnen daarna in de twee sets van vijf vingers worden gestoken en blijven zo bedekt.

Terence maakte meerdere varianten. Die met contrasterende kleuren vond hij het leukst. Het conventionele type zou ook zeker in de smaak vallen. En voor moeder en kind maakte hij een exemplaar waarbij de twee handschoenhanden in grootte verschilden.

Daarna vroeg hij patent aan voor zijn handschoen voor geliefden.

Het officiĆ«le <span style=”text-decoration: underline;”><a title=”Patentdocument van de handschoen voor geliefden” href=”http://www.creatieven.nl/wp-content/uploads/patenten/patent_geliefdenhandschoen_GB2221607A.pdf” target=”_blank”>patentdocument</a></span> (nr. GB2221607A)

Leave a Reply

*

code