Skip to main content

Aanpasbare golf teeDe aanpasbare golf tee is een uitvinding van Elliot A. Lipstock David J. Reali en Paul M. Wolstenholme. Ze hadden juist een flight gelopen op de Bay Club in Elliot’s woonplaats Mattapoisett. Het was een mooie dag, maar het golfen viel tegen.

‘Jullie zouden wat vaker op de driving range moeten oefenen’, adviseerde Elliot. ‘Dat zou voor jou ook geen slecht advies zijn’, reageerde Paul direct.

Aanpasbare golf tee

Even later in het clubhuis bespraken ze de problemen van de driving range. Het werd een gesprek over de mat van kunststof vezels, die gras moet nabootsen. Maar vooral de tee kwam ter sprake. Die bestaat  op de driving range uit een rubberen cilindervormige buisje.

Het heeft een vaste hoogte. Terwijl je juist mee variatie wil, zoals op het echte golfterrein. Nog even doorpratend ontstond het idee voor de aanpasbare golf tee.

Onthulling

‘Ok jongens, ik moet jullie iets toegeven. Ik heb een aantal jaren geleden al eens een aanpasbare golf tee gepatenteerd’, zei Elliot. Vanzelfsprekend keken Paul en David hem even verbaasd aan.

‘In 1999 heb ik er al eens over nagedacht. Als ik mijn aantekeningen van toen er eens bijpak. Zullen we dan samen kijken of we tot een verbeterde versie kunnen komen’.

Natuurlijk wilden David en Paul eerst meer horen over dat eerdere patent. Was het iets geworden, had Elliot er succes mee gehad, was zijn aanpasbare tee op de markt gekomen. En zo niet, waarom niet. Maar daarna gingen ze accoord, wat leidde tot dit nieuwe patent in 2011.

Het patent

Het officiële patentdocument US0214616A1 ( Aanpasbare golf tee (11 downloads) )

De officiële samenvatting van de aanpasbare golf tee:

De in lengte verstelbare of aanpasbare golf tee is ontworpen voor gebruik met een complementaire driving range oefenmat. Het omvat een basisdeel, een tussendeel en een bovendeel, die telescopisch met elkaar verbonden zijn. Die verbondenheid vindt plaats in een in elkaar grijpende relatie om een ​​unitair, onafscheidelijk apparaat te vormen. Elk van de basis-, tussen- en bovenste delen is over het grootste deel van zijn lengte uitgehold. De aanpasbare golf tee is zodanig ontworpen dat het in te klappen of anderszins tijdelijk te vervormen is bij een slag met een golfclub. De tee is daardoor ook zeer duurzaam van aard. Bij gebruik kan het tussenliggende deel worden verplaatst ten opzichte van het basisdeel en bovendien kan het bovenste deel worden verplaatst ten opzichte van het tussenliggende deel. Op die manier kan de tee in lengte worden aangepast tussen 4,4 cm en 8,6 cm. Op deze manier wordt de tee is geschikt voor een breed scala van  maten clubhoofden.

Leave a Reply