Skip to main content

Auto toiletLaatst hoorde ik iemand zeggen dat hij ‘van het gemak gebruik moest maken’. Wellicht dat Randall Sofarr aan dat gemak moest denken toen hij weer eens op een camping of parkeerplaats in zo’n smerig bijgebouwtje naar het toilet ging. Dat moest toch handiger kunnen. En samen met Mack Hopkins bedacht hij een auto toilet.

Het auto toilet

Veel buitenactiviteiten halen mensen weg van het comfort van de beschaving. Mensen reizen met hun auto naar afgelegen gebieden en zijn ver verwijderd van comfort als elektriciteit en sanitair. In het verleden maakte je dan gebruik van de dichtsbijzijnde struik of boom.
Of je sleepte een al dan niet chemisch toilet met je mee. Er kleefden echter meerdere nadelen aan deze vaak zelfdragende toiletten. Naast een gebrek aan gewicht, ondersteuning en stabiliteit waren er de onhygiënische omstandigheden. Al met al waren de methoden ongemakkelijk en onhandig.

Er zijn meerdere patenten aangevraagd voor systemen om WC’s en andere producten aan een auto te bevestigen. Vaak zijn het grote, ongemakkelijke methoden die bestaan uit meerdere horizontale en verticale staven. Randall Jay Soffar en Mack Douglas Hopkins wilden een draagbare wc zitplaats. Het moest aan de auto bevestigd kunnen worden, gemakkelijk zijn in gebruik en goedkoop te vervaardigen.

Het patent van de auto toilet

Het officiële patentdocument (nr. US6125480A) ( patent autotoilet (19 downloads) )

De samenvatting in het patent

bumper dumper auto toiletDe auto toilet is een toiletbril die met een extra staaf aan de trekhaak wordt vastgemaakt. De staaf zorgt voor enige afstand tot de auto, wat natuurlijk ook een caravan of ander voertuig kan zijn. De toiletstoel kan worden gebruikt door jagers, vissers, kampeerders, de bouw werknemers, watersporters en andere mensen die zich uit de buurt van een comfortabel toilet bevinden. Je kunt onder de bril zowel een bak of emmer plaatsen als er een vuilniszak aan monteren.

De auto toilet is inmiddels op de markt gebracht en heet Bumper Dumper (zie afbeelding)

Leave a Reply