Skip to main content

baby klopmachineThomas Zelenka bedacht de baby klopmachine omdat hij het zat was. Veel ouders van zuigelingen en kleine kinderen herkennen het probleem. Hun baby valt pas in slaap als de ouder het aait of herhaaldelijk klopjes geeft op hun achterste. Het is tijdrovend en vervelend wanneer het ’s nachts moet gebeuren.

Zelenka zat naar een sportwedstrijd te kijken terwijl hij de baby klopjes gaf. Een deel van zijn aandacht ging naar het kind. Dat stoorde hem. Dat moet anders, dacht hij, en hij ontwierp de baby klopmachine.

De baby klopmachine

Het apparaat aait of klopt de baby in slaap. Daardoor hoeft de ouder dat niet langere tijd met de hand te doen. Dat is het hoofddoel. Het mooiste is daarbij natuurlijk als een sensor zou kunnen constateren dat de baby slaapt en dan de machine automatisch uitzet. Maar ook zonder kan het apparaat als nuttig zijn.

Een bijkomend doel van de uitvinding vindt Zelenka de eenvoud van het ontwerp. Hierdoor kunnen ouders de uitvinding voordelig aanschaffen. Terwijl het toch een robuuste constructie heeft en gemakkelijk is in gebruik.

Technische eenvoud

De baby klopmachine bestaat uit een horizontaal, een verticale staaf en een verschuifbare staaf. Vanzelfsprekend bevat het een bevestigingsvoorziening. Zelenka hield er daarbij ook rekening mee dat het slaapmeubel niet beschadigd dooreen vilten kussentje op te nemen.

Een elektromotor drijft het klopmechanisme aan. Deze motor kan de ouder, evenals andere onderdelen, in positie brengen door het te verschuiven over een staaf.

Het patent van de baby klopmachine

Het eerste officiële patentdocument US3552388 ( patent - baby klopmachine - US3552388 (54 downloads) )

Een samenvatting van het patent

De baby klopmachine is een apparaat om een baby in slaap te kloppen met periodieke klopjes op de romp of het achterste deel van de baby. Daarbij omvat het apparaat een beugel die een motor ondersteunt met een katrol op de motoras. Een katrol ondersteunt een arm met een zacht kussen aan één einde de baby aait of klopt.

Leave a Reply