Skip to main content

Condoom met geluidPaul Lyons was het zat om elke keer gestoord te worden als hij gemeenschap had met een vriendin. Dan ging de telefoon, een andere keer stond er iemand voor de deur. Als ik dan tijdens het seksspel toch moet worden afgeleid dan liever door muziek, moet hij hebben gedacht. En zo kwam het dat hij de condoom met geluid bedacht. En in 1992 vroeg hij er patent voor aan.

Het condoom met geluid

Vanzelfsprekend rept Paul Lyons in zijn patent niet over het bovengenoemde storen. Hij verwijst naar het gebruik van een condoom. Zo vertelt hij dat er verschillende soorten anticonceptiemiddelen bestaan. Die ontwerpen functioneren allemaal als methoden voor anticonceptie en ziektepreventie.

Ze werken prima, merkt hij op. Maar veel personen die ‘aan een coïtus deelnemen’ houden niet van het condoom. Het vermindert hun gevoeligheid, onderbreekt het seksuele spel en ze zijn lastig om te doen.

Paul Lyons wilde daarom eens kijken naar een condoom die gebruikers graag willen gebruiken. Hij dacht al snel aan een condoom met amusement. Dat verstoort de coïtus niet en kan een leuk cadeautje zijn. Bij amusement dacht hij direct aan muziek. Die kan de gebruiker van het condoom met geluid immers aanpassen aan zijn eigen smaak of de gelegenheid. Bovendien kan het condoom met geluid een verrassingseffect geven dat bijdraagt aan de opwinding. Op zijn minst is het ongebruikelijk, spraakmakend en plezierig.

En niet te vergeten. Paul Lyons noemt het geen condoom met geluid, maar een krachtgevoelig, geluid spelend condoom. Er komt dus niet zomaar geluid uit het condoom. Die is afhankelijk van kracht. Dat zal ook met beweging te maken hebben. De muziek kan er daardoor wellicht met horten en stoten uitkomen. Lijkt me niet aantrekkelijk. Maar op zijn minst een uitnodiging er de Kama Sutra nog eens op na te lezen.

Het patent van het condoom met geluid

Het officiële patentdocument (nr. US5163447A) ( patent condoom met geluid (15 downloads) )

De samenvatting in het patent

Het condoom bestaat uit een condoomlichaam met een miniatuur kracht gevoelige geluid-afspeeleenheid. Dit is bevestigd aan het proximale uiteinde van het condoom (proximaal = dichtst bij het lichaam). Het proximale uiteinde van het condoom bestaat uit een halfstijve rand waarvan het onderste deel met een opening samenvalt met de holte van het condoom. Een bovenste deel strekt zich radiaal naar boven uit en ondersteunt de afspeeleenheid. Het condoom bevat een chipgestuurde piëzo elektrische transducer dat een melodie of stemhebbende bericht wordt. Dat gebeurt wanneer tijdens gemeenschap de contacten van het geluid-afspeeleenheid worden gesloten en de transducer (omzetter) wordt geactiveerd.

Leave a Reply