Skip to main content

Denkbeeldige hondDaniel Klees en Terri Shepherd zaten een beetje triest bij elkaar. Het prille stel woonde nog niet bij elkaar. Maar ze hadden zojuist besproken of ze kinderen wilden. Daniel biechtte daarbij op dat hij dat door medische redenen niet kon. Het was een behoorlijke domper voor het prille stel.

Denkbeeldige hond met dierengeluiden

Dan maar een hondje, zei Daniel. Maar al gauw zagen ze beiden de ongemakken daarvan. Na wat glazen rode wijn kwamen ze met een oplossing. De volgende dag waren ze nog altijd enthousiast over hun idee voor een denkbeeldige hond. Dat bestaat uit een holle, langwerpige buis als een hondenriem. Aan het eind zit een halsband met een mini luidspreker. Daaruit komen enkele hondengeluiden die vanuit de handgreep zijn aan te roepen.

Nu alleen nog een lijstje aan de koelkast wie wanneer de hond moet uitlaten. Als ze inmiddels niet zijn verhuisd kun je ze zien lopen op de West Madison Street in Chicago.

Voortvarend al ze zijn, legden Daniel en Terri het idee direct vast bij het patentbureau. De denkbeeldige hond vonden ze als titel niet geschikt. Het werd ‘riem met geluid’. Twee jaar later vroegen ze voor hetzelfde idee nog een patent aan. Dat noemden ze ‘verstelbare riem voor speelgoeddieren met geluid en licht’

De patenten van de denkbeeldig hond

Het officiële patentdocument van de ‘riem met geluid’ (nr. 5.509.859) ( Patent denkbeeldige hond (2) (12 downloads) ) en ‘de ‘verstelbare riem voor speelgoeddieren met geluid en licht’ (nr. 5.775.970) ( Denkbeeldige hond (3) (12 downloads) ). En ik vond nog een minder officieel opgestelde versie ( patent denkbeeldige hond (16 downloads) ).

De samenvatting het patent

Een noviteit om de illusie van een denkbeeldig huisdier te creëren. Het bestaat uit een holle, langwerpige riem met een handvat aan het ene uiteinde en een halsband en harnas aan het andere uiteinde. In het holle handvat bevindt zich een batterijvoedingsbron en een geïntegreerd circuit voor het produceren van meerdere dierengeluiden. Aan het handvat zijn ook een aan/uit-schakelaar bevestigd en ten minste één keuzeschakelaar voor het geluidscircuit. In het kraaguiteinde van de riem is een microluidspreker gemonteerd die door middel van bedrading door de holle riem is verbonden met het circuit in de handgreep.