Skip to main content

Eetbare voedsel containerEen eetbare voedsel container. We hadden het zelf kunnen bedenken. Zo eenvoudig, maar wellicht zo interessant. Tong en Tae Pak legde het vast als ‘eetbaar voedsel product’. Maar de essentie van hun idee is de container. Die is gevuld met allerlei voedsel en wordt in zijn geheel tussen twee sneetjes brood geplaatst. Of zoals in hun tekening in een open gesneden bolletje brood.

Je vraagt je af, als je hun patent leest, waarom er een broodje, cracker of andere drager nodig is. Het zou immers ook een zelfstandig eetbaar product kunnen zijn. Alle benodigde vitaminen, mineralen en dergelijke zitten er al in, volgens de bedenkers.

Eetbare voedsel container

De gebroeders Pak kwamen op het idee voor hun eetbare voedsel container door het broodje hamburger. Die is in de Verenigde Staten enorm populair. Het was ooit een product dat rustig gemaakt werd. Maar het moest steeds sneller en werd een fastfood product. Bij McDonalds en andere hamburgerketens kwamen bakken met salade, ei, augurk en overige garnering. Dat vergemakkelijkte ook het toevoegen van deze ingrediënten. Maar die ingrediënten blijven niet altijd goed liggen op het broodje Big Mac en dergelijke.

Daar filosofeerden de jongens op verder. Het idee van een eetbare voedsel container kwam daarbij al snel naar boven. Maar een hamburger? Ja, een hamburger. Het kunnen natuurlijk ook gezonde voedingsmiddelen zijn. Dan kun je de hamburger weglaten.

Meer eetbare voedsel containers

Pak & Pak waren niet de eerste die het probleem van de losse ingrediënten oppakten. Toen ze in
1989 naar het patentbureau stapten zagen ze dat er al meerdere patenthouders waren. Daaronder enkele die hun patent ook eetbaar voedsel product noemden.

Ze vonden echter geen enkele daarvan geslaagd. Er is een patent dat het met een zak uitvoert, dat dan met vaste ingrediënten wordt gevuld. Dat gaat een stuk lastiger. Bovendien krijg je door de werkwijze met de warme hamburger bijvoorbeeld een warme augurk. Het frisse is er dan af. Bovendien is de zak moeilijker te vullen. Bij een ander patent is de container alleen geschikt voor het gebruik met vlees.

De eetbare voedsel container van de Pak-mannen kan echter allerlei voedsel bevatten. En het kan gemakkelijk tussen twee broodejs wordt geplaatst. Onderscheidend genoeg, vonden de Aziatische mannen uit Statesville, om patent aan te vragen. Die kregen ze een jaar na de aanvraag.

Het patent van de eetbare voedsel container

Het officiële patentdocument US4919946 ( eetbaar voedingsproduct - US4919946 (9 downloads) )

Een samenvatting van het patent

Een eetbaar voedsel container is een voedsel product met inbegrip van een eetbare houder. Deze kan tussen twee sneetjes brood of iets dergelijks wordt gestoken. Het is daarbij aangepast om een grote hoeveelheid unieke voedingsmiddelen te bevatten, zoals noedels, hot dots, gekookte groente, gekookte of verse paddenstoelen, barbecuevoedsel , enz.. De container zorgt ervoor dat het unieke voedsel niet uit het eetbare voedsel product valt. En het voorziet in voldoende hoeveelheden uniek voedsel voor een goede gezondheid. De eetbare voedsel container, die een V-vormige configuratie heeft, omvat een naar buiten gebogen omtrek. Het heeft een rand langs de bovenrand en een plaatbodem of een opening in het midden van het plaatbodemoppervlak. Dat zorgt ervoor dat de container stevig hecht aan twee plakken van brood of iets dergelijks.

Leave a Reply