Skip to main content

HamsterpakEen beetje dierenliefhebber gaat niet op stap zonder zijn hamsters. Tenminste dat moet Brice Belisle hebben gedacht. Hij ging achter zijn werktafel zitten en werkte zijn idee voor een hamsterpak uit. Hij was zo tevreden over het resultaat dat hij het product patenteerde.

Een hamsterpak

Je kunt rustig gaan stappen. Trek eenvoudig je hamsterpak aan, plaats de hamster(s) erin en feestvieren. Voor de hamster(s) tenminste. Het beestje heeft ineens een supersnelweg rond het lichaam van zijn baasje. Voor de drager van het hamsterpak is het leven ineens minder comfortabel, lijkt me.

De uitvinder heeft bedacht dat er kleine ventilatieopeningen moeten zijn. En ook het binnenwerk van de buis is hamstervriendelijk. De uitvinder waarschuwt wel dat de gebruiker niet te veel moet botsen en zeker niet moet vallen. Want dan kan de hamster in paniek raken of erger.

Brice Belisle was beslist niet de eerste die een pak bedacht voor een huisdier. Er gingen meerdere ontwerpen aan die van hem vooraf. Dat waren echter pakken voor katten en kleine honden. Met zijn hamsterpak was Belisle de eerste die dacht aan deze speelse beestjes. Een groot verschil is ook dat een hamster een relatief klein huisdier is. De buizen van het hamsterpak lopen dicht langs het lichaam van de drager. Dat maakt het makkelijker draagbaar dan de veruitstekende pakken voor de grotere huisdieren.

Oh ja, het is verstandig het hamsterpak af en toe schoon te maken. Dat kan eenvoudig door de buis met een kraan te verbinden. Wel eerst even de hamster(s) eruit laten.

Het patent van het hamsterpak

Het officiƫle patentdocument (nr. US5901666A) ( patent petshirt (14 downloads) )

De samenvatting in het patent

Een vest of riem is integraal gevormd met buisvormige doorgangen. Geplaatste huisdieren strekken zich rond het lichaam van de drager. In de zakachtige kamers kunnen ze zich voeden en ontlasten. De buitenwanden van de doorgangen zijn transparant. Daardoor een langs de doorgangen bewegend huisdier door een toeschouwer kan worden gezien. Afbeeldingen of aanduidingen die de leefomgeving van het huisdier of een verhaal over een huisdier weergeven, zijn gemarkeerd op het vest. Ze strekken zich uit over delen van de doorgangen, waardoor de afbakeningen worden gemaskeerd of de doorgangen als holen worden weergegeven.

Leave a Reply