Skip to main content

handschoen voor geliefdenDe handschoen voor geliefden  is een idee van Terence David King. Hij ontmoette zijn vriendin op een winterse namiddag begin 1988. Dik ingepakt liepen ze dicht tegen elkaar aanleunend naar een pub in hun woonplaats Acomb (York, west Engeland). Ze hadden oogcontact, meer contact was niet mogelijk. In de pub met een lager bier voor zich, konden ze weer hand in hand zitten.

Handschoen voor geliefden

Thuisgekomen die nacht deed Terence geen oog dicht. Steeds flitsten er gedachten door zijn hoofd die hij niet kon verklaren. Tot het idee van de handschoen voor geliefden ineens rond half vier als een dia geprojecteerd zag op zijn plafond. Dat het een spel van het opkomende zonlicht was met zijn gordijn deed er niet toe. Duidelijk zag hij wat hem te doen stond.

Het was het begin van de handschoen voor geliefden. De handschoen voor twee handen. Vanuit hun eigen gleuf glijden de twee handen in een gemeenschappelijke palm. De handen kunnen daarna in de twee sets van vijf vingers worden gestoken en blijven zo bedekt.

Varianten

Terence maakte meerdere varianten. Die met contrasterende kleuren vond hij het leukst. Het conventionele type zou ook zeker in de smaak vallen. En voor moeder en kind maakte hij een exemplaar waarbij de twee handschoenhanden in grootte verschilden.

Daarna vroeg hij patent aan voor zijn handschoen voor geliefden.

Het patent

Het officiële patentdocument GB2221607A ( patent_geliefdenhandschoen_GB2221607A (46 downloads) )

De officiële samenvatting van de handschoen voor geliefden:

Een handschoen of want die bedoeld is om twee handen op te nemen, bestaat in wezen uit een gemeenschappelijk handpalmgedeelte waaruit twee respectieve individuele sets van vijfcijferige secties 7, 9 tevoorschijn komen om (bijvoorbeeld) een hofmakend paar handpalmcontact in de handschoen mogelijk te maken terwijl hun vingers en duimen blijven bedekt door respectievelijk verschillende delen van de handschoen of want.
Verschillende delen van het kledingstuk kunnen contrasterend gekleurd zijn, om de indruk te wekken van twee conventioneel gehandschoende handen. Het kan ook zo groot zijn dat het geschikt is voor de respectievelijke handen van een moeder en kind.

Leave a Reply