Skip to main content

Hik behandelingsapparaatHet is niet bekend of Philip Ch. Ehlinger Jr., de uitvinder, zelf vaak last had van de hik. Ergens rond de eeuwwisseling hield het onderwerp hem echter bezig. Na voldoende informatie te hebben ingewonnen ontwikkelde hij het Hik behandelingsapparaat.

Wat is de hik?

De hik, ook wel singultus genoemd, is een onwillekeurig spasme van het middenrif. Het spasme resulteert in een onvrijwillige inademing. Die wordt abrupt onderbroken door het onwillekeurig sluiten van de glottis (de stembanden en de ruimte daartussen). Dat geeft het bekende en karakteristieke geluid van de hik.

Onderzoek

Het is niet bekend welk anatomische en fysiologische mechanisme oorzaak de hik veroorzaakt. Er zijn meerdere onderzoeken naar de hik gedaan. Paul Rosseau schreef in zijn studie ‘Hiccups’ uit 1995 de hik-reflex toe aan af- en aanvoerende zenuwtakken. Die zouden verbonden zijn met delen van de werverkolom. Etc.

Anderen bouwen hun verhaal rond ontlading van de zenuw van het middenrif. Hierdoor zouden krampachtig samentrekkingen ontstaan van het middenrif, die de hik veroorzaken. Dat bepaalde stoffen, bijvoorbeeld kruidige en irriterende, de hik kunnen veroorzaken is wellicht iedereen bekend uit eigen ervaring. Verder zijn er ook medische aandoeningen of bepaalde levenswijze die de kans op hik verhogen.

Hik behandelingsapparaat

Er zijn allerlei behandelingen mogelijk bij hik. Enkele zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Die worden toegepast wanneer de hik lang aanhoudt. Er zijn huishoud methoden. Die lijken soms tot resultaat te leiden, maar het kan evengoed zijn dat tijdens de behandeling de hik vanzelf is gestopt. Er zijn absurde methoden. De scheidslijn tussen huishoud en absurd is dun.

Het Hik behandelingsapparaat is gebaseerd op wetenschappelijke bevindingen. Er is voortgegaan op eerdere technieken. Daarbij is echter elektriciteit en (koel)apparatuur nodig. Het apparaat van Ehlinger Jr. werkt geheel zelfstandig. De gebruiker hoeft slecht een vloeistof uit het apparaat te drinken om snel verlichting te verkrijgen.

Het patent van het Hik behandelingsapparaat

Het officiële patentdocument US70624320 ( patent - apparaat voor behandeling hik - US7062320 (13 downloads) )

De samenvatting in het patent

Het hik behandelingsapparaat is een methode en apparaat voor de behandeling van hikken. Het werkt door galvanische stimulatie van de oppervlakkige phrenetic en vagus zenuwen onder invloed van elektrische stroom.

Leave a Reply