Skip to main content

horloge met aquariumHet kleindochtertje van Harold von Braunhut kon uren voor het aquarium staan. Soms was ze met moeite mee te krijgen naar de peuterspeelzaal, familiefeestjes en dergelijke. Een oplossing zou kunnen zijn een horloge met aquarium.

Harold von Braunhut

Von Braunhut was een marketingman en uitvinder. Hij werd in 1958 bekend als uitvinder van de Sea-Monkeys en de X-ray specs, een bril waarmee je door iemands kleren zou kunnen kijken.

Een horloge met aquarium bedenken en werkelijkheid maken was dus voor Harold von Braunhut niet lastig. Het werd wel zijn laatste patent. Kort na het verkrijgen van goedkeuring overleed hij op 77-jarige leeftijd.

Vissen als huisdier

De inspiratie kwam wellicht van zijn kleindochter, het horloge met aquarium moest een product zijn voor ieder kind. Gelukkig zijn de meeste kinderen dol op huisdieren. Het zijn vrienden en vertrouwelingen voor hen en volgens Harold zelfs voorwerpen van troost en genegenheid.

Vissen zijn waarschijnlijk de gemakkelijkste huisdieren om voor te zorgen. Ze kunnen bovendien lang leven als ze regelmatig hun voer krijgen en een schone omgeving. Nadeel in het geval van een horloge met aquarium is echter dat de meeste waterdieren in een groot watervolume moeten. Zo’n watertank kan ook het best in rust op een vaste locatie staan.

Kinderen, en wellicht ook volwassenen, kunnen in andere omgevingen slecht aan hun vissen denken. Doorgaans fixeren zij zich op hun horloge en tellen de uren en minuten totdat ze weer bij de vissen kunnen zijn.

Horloge met aquarium

Het horloge met aquarium stelt de kinderen in staat altijd van hun watervrienden te genieten. De uitvinding is gemaakt om levende waterdieren te bevatten. Terwijl het om de pols van de gebruiker wordt gedragen zijn de beestjes zichtbaar, terwijl ook de tijd wordt aangegeven.

Het aquarium is afneembaar. Het bevat een plug om het af te sluiten zodra het waterleven is toegevoegd. Daarna kan het aan het horloge worden bevestigd. Oh ja, in het aquarium gebruikt Von Braunhut geen echte visjes, maar zijn eerdere uitvinding, sea-monkeys. Dat zijn pekelkreeftjes. Volgens sommigen kweken hobby-vissers die beestjes als aas.

Het patent van het horloge met aquarium

Het officiële patentdocument US6416217 ( Aquarium Watch - US6416217 (12 downloads) )

De samenvatting in het patent

Het horloge met aquarium heeft een verwijderbaar en bevestigbaar aquarium. Het is aangepast om het leven in het water te ondersteunen. Levende waterdieren worden in het aquarium gebracht voordat het aquarium aan het uurwerk wordt bevestigd. Een gebruiker van het horloge met aquarium kan dan gelijktijdig de tijd zien en genieten van het kijken naar de levende waterdieren. Er wordt bij uurwerk een kit geleverd met een uurwerk, een aquarium en het waterleven dat is gekozen om te kunnen gebruiken in dat aquarium.

Leave a Reply