Skip to main content

kuskleedjeVeel patenten zijn met allerlei variaties gemaakt. Zo ook het kuskleedje spel van Deloris Grey Wood, dat ze in 2009 vastlegde. Er zijn varianten van andere ‘uitvinders’ die als een soort kuscondoom zijn bedoeld. Voor mensen die graag willen kussen, maar nog niet weten of dat helemaal veilig is.

Kuskleedje als erotisch kusspel

De uitvinding van Deloris is echter bedoeld als spel. Het ‘kuskleedje spel’ bestaat uit twee verschillend gekleurde zijden. Bij de uitvinding hoort ook een speelbord. Daarop gaten en verwijderbare pinnen, die lijken op de pinnetjes van een bordvariant van Solitaire.

Het is een verhaal met kleuren, gaatjes en pinnen op een speeloppervlak en met een timer. De gaten zijn zo gerangschikt dat het een vooraf bepaald patroon vormt. Een speler gooit een ‘speelorgaan’ langs het speeloppervlak. Daarna kan de speler een rollenspel-avontuur bepalen.

Pfff, wanneer gaan we kussen

Het patent gaat nog lange tijd zo verder. Daarbij kun je soms denken dat het kussen eindelijk gaat beginnen. Maar dat gebeurt niet direct. Gelukkig maar, want een rollenspel-avontuur kan zomaar betekenen dat je een kat moet kussen. Om daarbij een haal met zijn scherpe nagels te voorkomen is het kleedje waarschijnlijk te dun.

Maar er zijn andere mogelijkheden. Daarbij krijgt de speler vooraf tijd te beslissen wat voor soort rollenspel zal worden gedaan … om veilig genegenheid te creëren. Of er uiteindelijk ook gekust gaat worden, weet ik niet. Zelfs strippoker is eenvoudiger. En wellicht interessanter.

Hoe het verder werkt begrijp ik niet. Deloris, een belastingadviseur in Salem, is zelf heel enthousiast over haar spel. Ze patenteerde het voor het eerst in 1990. Daarna paste ze het aan of diende het opnieuw in. Want er zijn patentnummers van het kuskleedje spel in 1992, 1995, 2004 en 2006 (waarvan twee in Canada).

Het patent van het kuskleedje spel

Het officiële patentdocument (nr. US2009162817) ( patent kuskleedje (15 downloads) )

De samenvatting in het patent

Een spel met een kussend schild, met een speeldeel met ten minste twee zijden met een verschillende kleur die daarmee is geassocieerd. Evenals een vooraf bepaalde set van alfanumerieke symbolen die daarmee zijn geassocieerd. En een aantal dunne, flexibele membranen die nagenoeg ondoordringbaar zijn voor micro-organismen, en een opnieuw instelbare timer.

Leave a Reply