Skip to main content

mond afsluit apparaatHet mond afsluit apparaat beoogt wat het zegt te doen, het sluit de mond af. Maar in feite bedekt het de mond zodanig dat je niet door je mond kunt ademen. Waarom Richard Garvey het heeft bedacht is niet duidelijk. Wellicht dat hij iemand in zijn omgeving heeft die hij de mond wil snoeren.

Het kan ook zijn dat hij altijd door zijn mond ademt. Dat is vermoeiend en je krijgt al snel een droge mond. Bovendien is de lucht vaak kouder. En niet beschermd tegen stof en dergelijke, die door je neusharen en -vocht wordt tegengehouden.

In zijn patent heeft hij het echter over snurken. Zou het kunnen dat zijn huisarts het hem adviseerde: ‘Zorg dat je mond dicht blijft als je gaat slapen’.

Het mond afsluit apparaat

Het mond afsluit apparaat beweert de mond af te sluiten. Op zijn minst bedekt het de ruimte zodanig dat de drager er niet doorheen kan ademen. Het kapje, want dat is het in feite, bestaat uit zacht materiaal. Een uitstekend deel dat tussen de lippen komt, zorgt ervoor dat het apparaat niet omhoog of omlaag beweegt.

Het draad dat gelust door het apparaat loopt is verstelbaar. Hierdoor kan de snurker of andere gebruiker het eenvoudig passend over de oren dragen.

Medische stand

Richard Garvey vroeg het patent voor het mond afsluit apparaat aan in 1928. Het is goed dat in gedachten houden. Veel medische kennis rond slaapstoornissen was er nog niet in die tijd. En eigenlijk is dat nog niet veel beter geworden. Ondanks ‘slaapspecialisten’ weet men nog weinig over snurken en bijvoorbeeld slaapapneu.

Wellicht dat begin 20ste eeuw de gedachte bestond dat het dichthouden van de mond een doel diende bij slapen. Het is dat Garvey zelf meld dat het daarvoor is bedoeld. Wij zouden het vooral gebruiken om een voortdurend kwekkende kantoorgenoot stil te krijgen.

Het patent van het mond afsluit apparaat

Het eerste officiële patentdocument US1775718 ( patent - mond afsluit apparaat - Garvey - US1775718.pdf (48 downloads) )

Een samenvatting van het patent

Het patent van het mond afsluit apparaat bevat geen samenvatting. Maar het beweert dus de mond af te sluiten waarmee het snurken voorkomt.

 

Leave a Reply