Skip to main content

rugkrabber met telescopische schachtDe rugkrabber met telescopische schacht is superhandig. We hebben immers allemaal wel eens een kriebel op onze rug. Als je dan alleen thuis bent kun je proberen het weg te krabbelen door je armen achter je rug te bewegen. Je zult dan altijd zien dat de kriebel precies op een plek zit waar je niet bij kunt. Een rugkrabber is dan reuze handig. Maar deze is dus superhandig.

Mark Antonio Gonzalez

Mark Antonio Gonzalez, de uitvinder van deze rugkrabber, gebruikte soms de badborstel met lange steel. Die deed ook prima dienst als rugkrabber buiten de badkamer. Maar zo’n borstel neem je niet gemakkelijk mee als je onderweg bent.

Hij dacht een tijdje na over het probleem. En ineens had hij het. Kijkend naar zijn monopod, het een-poot-statief dat hij soms gebruikte bij fotograferen. Een uitschuifbare rugkrabber moest het worden.

Rugkrabber met telescopische schacht

Mark ging met het idee aan de slag. Hij bedacht dat het wellicht een gecombineerde rugkrabber kon worden. Eentje die je zowel voor kriebels op de rug als in de badkamer kon gebruiken. Maar dat idee verwierp hij snel. Een waterbestendige schaft was te lastig.

Maar het idee van andere functionaliteit liet hem niet los. En zijn rugkrabber hoefde toch niet per se alleen voor de rug te zijn. Dus werd het een rugkrabber met telescopische schacht waar je allerlei instrumenten aan kunt bevestigen.

Toebehoren

Vanzelfsprekend moest een van de instrumenten een krabhandje zijn, wellicht zelfs twee varianten daarvan. Een spiegeltje kon ook handig zijn en iets om zalf op je rug te smeren. En zo kwam hij op nog een paar toebehoren. Daarbij moesten gebruikers zelf maar kijken hoe ze het gebruikten.

Na 2003, toen zijn patent werd goedgekeurd, kwamen er een aantal mogelijkheden bij. De rugkrabber van Gonzalez kon bijvoorbeeld een selfiestick worden of een gereedschap om iemand op anderhalve meter iets te overhandigen.

Het patent van de rugkrabber met telescopische schacht

Het officiële patentdocument US6830552 ( patent - rugkrabber met telescopische schacht - US6830552 (16 downloads) )

De samenvatting in het patent

Een rugkrabber met telescopisch uitschuifbare schacht en meerdere verwisselbare eindstukken. De schacht heeft een aantal segmenten die telescopisch in elkaar kunnen worden gepositioneerd. Daardoor is de schacht maximaal uit te rekken, of afwisselend om de schacht in een opslagpositie terug te duwen. De schacht eindigt aan één uiteinde met een bevestigingssegment. Dat heeft een schroefdraadboring, wat bevestiging van het gewenste eindstuk mogelijk maakt. Aan het andere uiteinde bevindt zich een buitsegment met een clip. Daarmee kan een gebruiker de rugkrabber op een kledingstuk dragen. De verwisselbare eindstukken omvatten twee rugkrabbers, een spiegel, een pen, een vork, een lepel, een handaanwijzer, een visitekaarthouder etc.

Leave a Reply