Skip to main content

sigarethouderringPrachtig woord voor scrabble, sigarethouderring. Paul R. Johnston, de uitvinder, wist in 1974 heel goed dat er al talrijke sigarethouders op de markt waren. Het was immers een populair attribuut in de roaring twenties.

Maar die houders voldeden niet. De meeste moest je in de hand houden. Daardoor had de roker de handen niet vrij om zich met andere zaken bezig te houden. De roker moest dan de sigaret even weg leggen. Soms werd de sigaret dan vergeten doordat de roker werd afgeleid. Dat kon brandgevaar opleveren.

Er waren zelfs al sigarethouderringen in de tijd dat Johnston over het probleem nadacht. Die hadden het voordeel dat de roker zich met andere dingen kon bezighouden. Onderwijl lag de sigaret op de vinger. Maar door de vaste positie van de sigaret was die bij bepaalde activiteiten ook niet handig. De wijze waarop de sigaret op de ring lag gaf bijkomende problemen.

Sigarethouderring

Het moest dus een sigarethouderring worden, waarbij de sigaret aan de vinger wordt vastgezet. Daardoor blijven hand en vingers vrij om andere bezigheden uit te voeren, tijdens het roken. Maar de sigaret moest in de uitvinding van Johnston ook van positie kunnen veranderen op de ring. Want bij ;een vaste positie zou het immers geen ideale positie voor de roker kunnen zijn om een bepaalde activiteit uit te voeren.

Johnston moest ook iets bedenken om, ten opzichte van bestaande sigarethouderringen, de bevestiging van de sigaret te verbeteren. Die moest immers nog meer comfort bieden. Terwijl de ring ook zonder sigaret gedragen moest kunnen worden.

Het patent van de sigarethouderring

Het officiƫle patentdocument US3930510 ( patent - sigarethouderring - US3930510 (10 downloads) )

De samenvatting in het patent

De sigarethouderring bestaat uit een veerkrachtig samentrekbare ringband. Deze is aan te passen om nauwsluitend te passen op elk deel van de vinger van de drager. De drager kan de sigarethouderklem onopvallend in het kroongedeelte van de ringband vouwen. Daarna kan hij of zij de klem met sigaret ten opzichte van de vinger bewegen naar een gewenste positie.

Leave a Reply