Skip to main content

ie SpinnenladderHeb je het wel eens meegemaakt? Wil je net het bad gaan vullen, komt er ineens een spin uit het putje. Je kunt wachten tot de spin de weg terug heeft gevonden. Want tegen de gladde wand komt ie niet op. Maar een beetje vent plast dat beestje terug waar hij vandaan komt of zet de douchestraal erop.

De Spinnenladder

Maar Edward Doughney dacht daar anders over. Ongetwijfeld kwam deze dierenvriend een keer de badkamer binnenlopen en vond een spin op de bodem van zijn badkuip … dood. Het beestje had wanhopig gezocht naar een uitweg, maar het uiteindelijk uitgeput moeten opgeven. Edward voelde zich om de een of andere reden schuldig en zocht een oplossing.

Die lag voor de hand. Edward bedacht de spinnenladder. Hij vroeg er in 1994 een patent op aan en kreeg die toegewezen met het Engelse patentnummer GB2272154 te hangen.

Bevstiging van de spinnenladder

De ‘spin ladder’ is een dunne flexibele rubberen strip. De gebruiker bevestigt deze strip met zuignapjes aan de binnenkant van het bad of een wasbak. Edward meldt dat je het zuignapje het best op of nabij de bovenrand van het bad kunt plaatsen. Door zwaartekracht valt de rest van de ladder naar beneden, waarbij door het soepele rubber, de contouren van het bad worden gevolgd.

De gevangen spin zal een vluchtweg zoeken en bij het voelen van de ladder dit is als veilig ervaren. Edward denkt dat de spin daarbij de buitenste en binnenste zijde van de rand beoordeelt. Het materiaal moet volgens Edward van rubber of plastic zijn. Daardoor sluit het goed aan, wat voorkomt dat de spin onder de ladder gaat schuilen. En door de basis van de spinnenladder brederte maken kan de spin de ladder snel vinden en beklimmen.

Het patent van de spinnenladder

Het officiƫle patentdocument (nr. GB2272154) ( patent spinnenlader (13 downloads) )

De samenvatting in het patent

Een spinladder bestaat uit een dunne flexibele latex rubberen strip (1) en een zuignap. De strip is ontworpen om de binnencontouren van een bad te volgen. Met zuignap (5) kan de strip op of nabij de bovenrand van een bad worden geplaatst. Tijdens gebruik wordt de zuignap op of nabij de bovenrand van een bad geplaatst en laat men de strip onder zwaartekracht langs de binnenste contouren van een bad vallen. Gevangen spinnen die op zoek zijn naar een ontsnappingsroute, zullen de spinladder beklimmen door middel van (2) en (3) respectievelijk de binnenste en buitenste treden.

Leave a Reply