Skip to main content

waterpaardDe waterfiets kenden we al. De Fransman Jude Bernard bedacht in 1992 als variant het waterpaard. Een door een paard voorbewogen sulky. Hij noemt het een amfibische sulky.

Waterpaard, een amfibische sulky

Bond van de Dieren niet direct schrikken, Bernard is een paardenliefhebber. Eén van de voordelen van zijn vervoermiddel is het therapeutische effect op gewonde paarden. Hij noemt het hydrotherapie (een watertherapie).

De uitvinding richt zich dus niet per se op vervoer. Het gaat Bernard om de revalidatie die moet volgen wanneer  het paard na een verwonding. Meestal worden deze dieren dan geslacht. Maar het amfibische sulky kan een interessante tussenstap zijn.

Natuurlijk mag het van hem ook gewoon een leuk vervoermiddel zijn. Het heeft meerdere vlotters en assen en kan zowel op land als op water worden gebruikt. En met de pedalen kan ook de inzittende een beetje meehelpen in het voortstuwen van dit waterpaard, dat door Bernard overigens amfibie-sulky wordt genoemd.

Ten overvloede meldt Bernard dat er een water of rivier in de buurt moet zijn.

Het patent van het waterpaard

Het officiële patentdocument (nr. FR2694256A1) ( patent waterpaard (16 downloads) )

Samenvatting in het patent

Deze amfibische sulky kan desgewenst worden omgevormd tot een type met versnelling. Het is van het soort dat met ten minste één eenarmige koppeling aan een paard kan worden vastgemaakt (12). Volgens de uitvinding omvat het verder ten minste één stroomtor (13) specifiek voor een nautische evolutie van de chaval (12). Toepassingen bij de revalidatie van een gewond paard en/of de uitoefening van de paardensport in een aquatische omgeving

Leave a Reply