Skip to main content

Zelfreinigende WC-bril met anaalreiniging en föhnMaximo Dorra uit Miami heeft iets met WC’s. Hij heeft meerdere patenten op zijn naam staan. Daarbij draait het vooral om een zelfreinigende WC-bril. De zelfreinigende WC-bril met anaalreiniging en föhn uit 2011 is één van de laatste ideeën. Hij geloofde erin dat dit weleens een succesvol product zou kunnen zijn. Een jaar later patenteerde hij het wereldwijd.

Zelfreinigende WC-bril met anaalreiniging en föhn

Het mag duidelijk zijn dat Maximo niet de eerste is die aan zo’n gecombineerde functionaliteit dacht. Zijn zelfreinigende WC-bril met anaalreiniging en föhn kent vele voorgangers. Wellicht dat zelfs Aristoteles er in bad al eens aan dacht. Maar hij vond het stijgende water in zijn bad interessanter.

In zijn patent soms Maximo echter vele patenthouders op van recenter datum. Allemaal hadden ze hun gedachten over delen of gehele ideeën die overeenkomen met die van de uitvinder uit de Sunshine State. Zijn referenties betreffen een was-apparaat voor geslachtsdelen van uitvinder Taranishi, een was-apparaat van Shirai, een slimme toiletbril van Hassan en nog veel meer.

Meerdere doelen

De zelfreinigende WC-bril met anaalreiniging en föhn heeft meerdere doelen. De omschrijving zegt wellicht genoeg, maar verdient verduidelijking. Het algemene hoofddoel lijkt duidelijk: het verschaffen van een automatisch reinigingssysteem voor toiletbrillen.

Maar die wil Maximo Dorra graag opsplitsen. Zijn uitvinding zorgt voor het gebruik van de WC voor een automatisch gedesinfecteerde WC-bril. En na gebruik wast en droogt de zelfreinigende WC-bril met anaalreiniging en föhn de anus en overige lichaamsopeningen van de gebruiker.

Bouwpakket van eisen en …

Andere doelen zijn gericht op het gemakkelijk kunnen plaatsen en inbouwen van de uitvinding. Zo moet de WC-bril geplaatst kunnen worden op zowel ronde als ovale toiletpotten. Vanzelfsprekend moet het geheel een duurzame en betrouwbare constructie zijn, weinig ruimte innemen en liefst voordelig zijn in aanschaf. Dit alles mag echter niet ten koste gaan van het onderhoud.

Het patent is gedetailleerd in beschrijving. Tot het kleinste schroefje is beschreven, waardoor het een bouwpakket van IKEA lijkt. Maar of het de bedoeling is dat een particulier het zelf plaatst wordt niet helemaal duidelijk. Wellicht is het toch verstandig voor de gemiddelde klusser er een elektricien en loodgieter bij te halen.

Het patent van de zelfreinigende WC-bril met anaalreiniging en föhn

Het officiële patentdocument nr. US8365317 ( Zelfreinigende toiletbril met anaalreinigingsapparaat en föhnen (10 downloads) )

De samenvatting in het patent

Een gecombineerde automatisch wc zelfreinigend en hygiënisch systeem, die een gebruiker gemakkelijk zelf in elkaar kan zetten. Het bestaat uit een elektrisch systeem, een systeem voor vloeibare materie, een turbinecombinatie en een verdeelstuk dat ten minste één uitsnijding omvat. Het verdeelstuksamenstel heeft kanalen om lucht te laten stromen die afkomstig is van het turbine-eenheid. Het verdeelstuksamenstel omvat verder een bidet voor het wegvloeien van vloeibare materie afkomstig uit het systeem van vloeibare materie. De WC-bril-constructie heeft montagebeugels om op de spruitstukconstructie te monteren. En een dekselconstructie heeft een montageframe om op het spruitstuk te monteren. Het dekselsamenstel heeft ten minste één uitsnijding voor het stromen van lucht afkomstig van de turbine. Het dekselsamenstel heeft verder nog ten minste één uitsnijding voor het wegvloeien van de uit het vloeibare materiesysteem afkomstige vloeibare materie.

Leave a Reply