Skip to main content

Zon maskerende handdoekDe zon maskerende handdoek van Joan en Katharine beschermt tegen UV-straling van de zon. Het bevat gaten die de gebruiker ongeveer ter hoogte van je ogen, neus en mond moet plaatsen. Daardoor is het lichaam grotendeels beschermt, maar kun je toch praten, ruiken en ademen.

Zij gaan er dus vanuit dat je ademt door je mond en niet door je neus. Want door het vrijhouden van de mond kun je ook drinken, desnoods met een rietje.

De zon maskerende handdoek

We weten niet of Joan en Katharine zonaanbidders zijn. In het patent voor hun zon maskerende handdoek vertellen ze een verhaal over schadelijke UV-stralen. Ze wijzen op de beschikbare zonnebrandlotions, waar wellicht crèmes en dergelijke ook toebehoren. Daarbij klagen ze over residu dat achterblijft van de lotion. Verder noemen ze de zonnehoed en andere protectie-middelen.

Daarna wijzen op de moeilijkheid om te praten, ruiken en ademen met die middelen. Daarom een handdoek met gaten. Maar met een zonnehoed en andere beschermingsmiddelen kun je vrij bewegen. Bijvoorbeeld als je aan het winkelen bent in een zonovergoten vakantiestad.

Beperking van een handdoek

Vrij bewegen kan echter op die manier niet met de zon maskerende handdoek. Die is bedoeld om ergens te liggen. Want nemen aan dat je niet met een handdoek om je lichaam door een stad gaat lopen of ijs gaat halen bij een snoepkar op het strand.

De handdoek zal zijn bedoeld voor zonaanbidders. Maar die liggen in hun tuin of strand het liefst niet onder een handdoek. Liggen ze wel onder een handdoek, dan kunnen ze gewoon bruin worden. De snelheid hangt dan af van de dikte van de stof, wat dus ook geldt voor bijvoorbeeld kleding. Maar een UV-werende handdoek zullen veel zonaanbidders niet wenselijk vinden.

Afbeelding in het patent

De plaatsing van de gaten op de handdoek is ook wat vreemd. Die zijn in het patent in het midden geplaatst. Maar die zouden bij een lichaam-bedekkende handdoek veel hoger moeten en kunnen zitten.

Het patent van de zon maskerende handdoek

Het eerste officiële patentdocument US7051371 ( patent - zon maskerende handdoek - US7051371 (53 downloads) )

Een samenvatting van het patent

De zon maskerende handdoek bestaat uit een vlak stuk stof dat ultraviolette stralen van de zon blokkeert en reflecteert. Door de oog-, neus- en mondspleten kunnen gebruikers met de zon maskerende handdoek, wanneer hun lichaam is bedekt, toch gemakkelijk zien, spreken en ademen. De zon maskerde handdoek beschermt op effectieve wijze het gezicht, het hoofd, de nek en in het gehele lichaam tegen de schadelijke zonnestralen. De gebruiker kan de zon maskerde handdoek even gemakkelijk meenemen als een gewone handdoek.

Leave a Reply