Skip to main content

Zongebrande lichaamstatoeageDavid J. Miller kreeg het idee voor zijn zongebrande lichaamstatoeage methode eind jaren tachtig. Hij zag dat er in die tijd meerdere tatoeage methoden ontstonden. Het waren tijdelijke methoden. Maar ook, wat hij noemde, primitieve methoden.

Met die laatste bedoelde hij pijnlijke en permanente methoden. Waarbij pijnlijk wellicht op twee manieren kan worden opgevat. Pijnlijk om aan te brengen. En pijnlijk als je een tijdje later spijt had. Op het moment dat je constateerde dat je de rest van je leven met zo’n vaak rare inktvlek moest blijven lopen. Na een impulsief moment of onder druk van alcohol, ‘vrienden’ of je sociale klasse.

Zongebrande lichaamstatoeage

Miller zag wel het element van versiering. Maar een versiering die je, evenals een mooie stropdas of ander kledingaccessoire, niet permanent wilde. Hoe mooi ook, je wilt toch wel eens wat anders. Zoals gezegd zag hij al allerlei tijdelijke methoden. Het waren stickers, velletjes met kleurstof en meer.

Het kijken naar andere patenten rond tatoeage hielp hem toen hij eenmaal aan een Zongebrande lichaamstatoeage dacht. Eerdere patenten werkten namelijk ook met sjablonen, transparante lagen of kleefstoffen.

De Zongebrande lichaamstatoeage methode

Bij de zongebrande lichaamstatoeage methode werkt Miller met een zelfklevend sjabloon. Hierin is een afbeelding uitgespaard. De gebruiker plakt het sjabloon op de gewenste plek op de huid. Daarna smeert hij of zij de open ruimte, de afbeeldingsplek, in met een zonnebrandcrème, een zogenaamde sunblocker. Het sjabloon wordt daarna verwijderd.

De zonnestralen doen hun werk op de blote huid. Ze maken deze, afhankelijk van het huidtype, bruin of rood. De plek waar de tattoo moet komen blijft beschermd van zon en behoud daardoor een huidkleur. Eigenlijk zou het patent dus niet-zongebrande lichaamstatoeage moeten heten.

Oh ja, het is vanzelfsprekend belangrijk tijdens het zonnen de zonnebrandcrème niet uit of weg te smeren. Want dat maakt de kwaliteit van de tattoo direct een stuk minder en/of de afbeelding abstract.

Het patent van de zongebrande lichaamstatoeage methode

Het officiële patentdocument US5052418 (( patent - zongebrand lichaam tattoo - US5052418 (10 downloads) ))

Een samenvatting van het patent

De zongebrande lichaamstatoeage is een methode voor het maken van tijdelijke tattoo op de menselijke huid. Het werkt door de huidkleurende stralen te vangen in een sjabloon. Dit sjabloon omvat een gelamineerde structuur van een flexibele en een verwijderbare laag. Een opening in de gelamineerde structuur heeft een omtrekt die overeenkomst met de afbeelding. Deze laag is voorzien van een hechtmiddel, de andere laag is er verwijderbaar op bevestigd. Nadat verwijderen van deze laag wordt het instrument op de huid aangebracht. Een zonnebrandcrème wordt daarna op de huid verdeeld in de opening. Het verwijderen van de flexibele laag laat op de huid zonnebrandcrême achter die overeenkomst met het gewenste beeld.

Leave a Reply